Powered by viaVictor

Praktisch

 • Data en aanvangsuur

  Concerten op:
  dinsdag 3 oktober 2016

  Deuren: 13.00 uur
  Start concert: 14.30 uur
  Einde concert: 17.30 uur

 • Locatie

  Antwerps Sportpaleis
  Schijnpoortweg 119
  2170 Merksem

 • Openbaar vervoer

  Tram en bus

  Maak vrij gebruik van P+R, tram en bus. Het Sportpaleis bouwde met De Lijn een evenementennet uit. Maak er gebruik van: zo hoef je niet aan te schuiven in de file voor en na het evenement en vermijd je parkeerproblemen. Je ticket is geldig als combiticket Sportpaleis - De Lijn. Het garandeert je niet alleen de toegang tot het Sportpaleis, maar ook het vrije gebruik van trams en bussen van De Lijn naar en van het Sportpaleis. Voor meer informatie over de P+R-parkings en de dienstregeling, klik hier.

  Trein

  De trein is een alternatieve manier om naar het Sportpaleis te komen. Vlakbij het Centraal Station van Antwerpen bevindt zich het Astridplein, waar je kunt overstappen op de trams en bussen van De Lijn (vrij gebruik met combiticket). Houd er echter rekening mee dat er na afloop van het concert vaak geen treinritten terug huiswaarts zijn. Voor meer informatie, klik hier.

 • Bussen

  Er is een aparte verkeers- en parkeerregeling voor wie met eigen busvervoer naar het Sportpaleis komt. Aan de busonderneming of de buschauffeur vragen we om vooraf een mail te sturen naar peter.dobbels@sportpaleis.be.

  De buschauffeurs rijden naar het Sportpaleis via afrit 1 Merksem. Rechts afslaan richting Merksem en steeds rechtdoor blijven rijden. Via de Groenendaallaan, de Delbekelaan en de Burgemeester G. Theunisbrug bereik je de Schijnpoortweg en de zalen, waar de politie instaat voor de begeleiding. Net voorbij de hoofdingang van het Sportpaleis kun je stoppen en de passagiers laten uitstappen. De bussen worden vervolgens doorverwezen naar de Kempenstraat, dit is een zijstraat ter hoogte van de Noorderlaan (hier parkeren ook de bussen van De Lijn). Voor het einde van het concert worden de bussen onder politiebegeleiding terug naar de Theunisbrug vlakbij het Sportpaleis gebracht. Je kunt de passagiers hier opnieuw veilig laten opstappen.

 • Met de auto

  Vermijd file- en parkeerproblemen. Maak het jezelf makkelijk: vermijd de omgeving van het Sportpaleis, parkeer op een P+R-parking en kom vlot met tram of bus naar het Sportpaleis. Je combiticket Sportpaleis - De Lijn is geldig als vervoersbewijs! Voor meer informatie over de P+R-parkings en de dienstregeling van het openbaar vervoer, klik hier. Voor een routebeschrijving met de auto, klik hier.

 • Rolstoelgebruikers

  In het Sportpaleis zijn plaatsen voorbehouden voor rolstoelgebruikers en hun eventuele begeleiders. Deze plaatsen zijn voorzien op het grote middenplein. Gelieve bij je reservering te vermelden of je je in een rolstoel verplaatst, zodat we de juiste boeking kunnen doen. Onze medewerkers in samenwerking met de mensen van het Vlaamse Kruis, en leerlingen van het St. Norbertusinstituut (Duffel) en Mariagaarde (Westmalle) zullen je graag naar je plaats begeleiden.

 • Voorzieningen

  We stellen alles in het werk om minder mobiele mensen en mensen met een handicap het nodige comfort en een geslaagd concert te bieden: schuine hellingen aan de trappen, een ringleiding voor mensen met een auditieve handicap, …

  Ruim 200 vrijwilligers bestaande uit dokters en hulpverleners van Het Vlaamse Kruis en leerlingen thuis- en bejaardenzorg van het St. Norbertusinstituut (Duffel) en Mariagaarde (Westmalle) helpen ons daarbij. Kortom, we zorgen ervoor dat je in de best mogelijke omstandigheden van het concert kan genieten.

  En om het extra gemakkelijk te maken, wordt het programmaboek voor jou klaargelegd op jouw stoel door de leerlingen van De Ark uit Antwerpen.

 • EHBO

  Op Houden van… Griffelrock wordt de EHBO-post bemand door Het Vlaamse Kruis.