Powered by viaVictor
Martine Dams

Martine Dams

De Geelse Martine Dams is al van kleinsaf ‘zot van zingen’, zoals ze het zelf noemt. Op haar twaalfde beklom ze voor het eerst een podium en begon ze aan een lange reeks van zangwedstrijden, die ze ook geregeld won. Toen al was ze geïnspireerd door de muziek van Boudewijn de Groot, wiens liedjes ze op onnavolgbare wijze bracht. Ze begeleidde zichzelf toen al op gitaar en dat doet ze nog steeds. 

Nadien heeft de zangmicrobe haar niet meer losgelaten. Ze is nu al vele jaren semi-professioneel bezig met muziek en beoefent ze diverse genres. Zo zingt ze bij de 2440 big band uit Geel en fungeert ze ook als solozangeres bij diverse jazzensembles. Met een harmonie uit Mol heeft ze ook al een tournee gemaakt door China. Bij Radio Minerva in Antwerpen heeft ze een paar jaar geleden ook nog een croonerwedstrijd gewonnen.

Uiteindelijk is ze anno 2017 teruggekeerd naar haar eerste liefde, het Nederlandstalige luisterlied. Ze heeft bij de vzw Kempenshows een eigen kleinkunstprogramma onder de titel ‘Martine bezingt het leven en de liefde’. Verder is ze bij diezelfde organisatie betrokken als zangeres bij de voordrachten rond ‘De 14 Billekens’ en is ze één van de vaste artiesten tijdens de grotere themaprogramma’s van de Kempenshows. Als lesgevende verpleegster heeft ze nu ook een programma gemaakt rond dementie, waarin liedjes en teksten over dit heikele thema mekaar afwisselen.

Meer info op: http://martinedams.be/